Gezocht: proevers
Wanneer ik een ‘kookdagje’ gepland heb nodig ik meestal ook vrienden uit om mee te eten. Handig wanneer je verschillende gerechten klaarmaakt op een dag natuurlijk! Ik vind gelukkig altijd wel een of meerdere slachtoffers om alles mee op te eten. (En moest dat ooit niet meer het geval zijn, dan plaats ik hier een oproepje: “proevers gezocht”?) Toen ik Jens vroeg of hij zin had om Aziatisch te komen eten was het antwoord volmondig ja! En wanneer ik ‘s avonds Pad Thai serveerde bleek het zelfs een van zijn lievelingsgerechten te zijn.
Oh ik was zo ontzettend blij dat ik dat niet op voorhand wist. Ik eet zelf ook erg graag Pad Thai, maar het was de allereerste keer dat ik zelf Pad Thai ging klaarmaken. En een ‘kenner’ aan tafel hebben is dan wel stressy! (Jup, ook voor mij is dat zeker en vast stressy.) Nog blijer was ik dat het recept duidelijk in de smaak viel. Want wat bleek, een lekkere Pad Thai maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk!
Pad Thai
Tip: Je kan de kip in deze pad thai vervangen door een zelfde hoeveelheid scampi, of kiezen voor veggie en de portie tofu aanpassen naar smaak!
Ingrediënten (2 personen):
1 sjalot
2 teentjes look
1 grote wortel
½ rode chilipeper
4 stengels pijpajuin
125 g kipfilet (of scampi)
100 g tofu
100 g Thaise rijstnoedels (3 mm)
3 el arachideolie
1 ei
2 el oestersaus
1 el vissaus
1 el palmsuiker of bastardsuiker
1 el tamarindpasta of azijn
100 g sojascheuten
2 el ongezouten pinda’s, geroosterd
1 limoen
Optioneel: verse koriander
Let’s cook!
- Snipper de sjalot en de look, snij de wortel in julienne
- Halveer de chilipeper (verwijder eventueel de pikante zaadlijsten) en snij in reepjes
- Snij de pijpajuin in ringetjes, hou wit en groen apart
- Snij de kipfilet en tofu in blokjes
- Bereid de rijstnoedels volgens de verpakking en zet ze opzij
- Verhit een wokpan op een hoog vuur met een scheut arachideolie
- Roerbak de blokjes kip goudbruin in de hete wok
- Voeg de tofu blokjes toe en laat kort mee bakken
- Haal de kip en tofu uit de wokpan en zet apart
- Giet indien nodig een beetje extra arachideolie in de wokpan
- Breek het ei in de wokpan, roer met een houten lepel 1-2 min., tot je een smeuïg roerei hebt
- Haal het ei uit de wokpan en zet apart
- Roerbak de sjalot, look, chilipeper, wortel en het wit van de pijpajuin in de wokpan, voeg eventueel extra arachideolie toe
- Schep nu de rijstnoedels bij de groenten, samen met een scheutje water
- Voeg oestersaus, vissaus, suiker en tamarindepasta toe
- Roerbak kort en voeg vervolgens kip, tofu en ei toe
- Voeg de sojascheuten toe en schep om
- Schep de Pad Thai in een kom, werk af met het groen van de lente-ui, geroosterde pinda’s en koriander
- Serveer met enkele partjes limoen
- Proef, doe je ogen even toe en droom weg van de Thaise smaken #genieten
De Zondag
Smakelijk!
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
2 Reacties